2021年2月3日水曜日

Russisch coronavaccin meer dan 91 procent doeltreffend, ook bij 60-plussers - VRT NWS

Het Spoetnik V-vaccin werkt volgens hetzelfde principe als het coronavaccin van AstraZeneca en dat van Johnson & Johnson. Alle drie gebruiken ze een ander virus dat onschuldig is voor mensen.

In dat virus wordt dan de genetische code geplakt van het zogenoemde spike-eiwit, het eiwit dat het coronavirus gebruikt als sleutel om onze cellen binnen te komen. Op die manier leert ons immuunsysteem dat spike-eiwit herkennen en er zich tegen wapenen.

Toch ligt de beschermingsgraad bij Spoetnik V momenteel een pak hoger dan de 60 procent die AstraZeneca en Johnson & Johnson behalen.

"Gamaleya, het onderzoeksinstituut dat dit vaccin heeft ontwikkeld, gebruikt voor de tweede dosis een virus dat lichtjes verschillend is van het virus dat in de eerste dosis zit. Wellicht zit daar het succes", zegt viroloog Johan Neyts van de KU Leuven.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiX2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMi8wMi9ydXNzaXNjaC1jb3JvbmF2YWNjaW4tbWVlci1kYW4tOTAtcHJvY2VudC1kb2VsdHJlZmZlbmQv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿