2021年2月5日金曜日

Vlaams Parlementslid El Kaouakibi tekent derdenverzet aan te... (Antwerpen) - Het Nieuwsblad

Antwerpen -

Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open VLD) heeft in een videoboodschap gereageerd op de aantijgingen van financiële malversaties bij de vzw Let’s Go Urban. “Met verbijstering heb ik de afgelopen dagen kennis genomen van een lawine aan beschuldigingen, verwijten en verdachtmakingen en ernstig verbaal vandalisme”, klinkt het.

“Jarenlang heb ik elke dag geknokt en het allerbeste van mezelf gegeven om een mooi project uit te bouwen, met slechts één doel voor ogen: jong, kansarm talent inspireren om zichzelf maximaal te ontwikkelen en ontplooien. Om een brug te bouwen van kansarm naar kansrijk”, aldus El Kaouakibi. “Maar als we Twittertribunalen en sommige kranten mogen geloven, dan zijn deze jarenlange en onbegrensde inspanningen van mijn team een maat voor niets geweest. Hebben wij nooit en zullen wij nooit meer duizenden Antwerpse jongeren aan hun toekomst helpen bouwen. Dat kan ik onmogelijk laten gebeuren.”

LEES OOK. “Zelfs door stad betaalde keuken stond niet waar ze moest staan”: onderzoek naar mogelijke fraude met 350.000 euro aan subsidies van Open VLD-politica (+)

El Kaouakibi zegt namelijk dat ze elke beschuldiging kan ontkrachten met bewijs. “De aantijgingen snijden geen splinter hout”, klinkt het. “Omdat ik élke insinuatie krachtig kan tegenspreken. Omdat ik kan bewijzen dat voor élke beschuldiging een volstrekt aanvaardbare verklaring is. We hebben lang geleden met elkaar afgesproken dat in dit land elke burger onschuldig is tot het tegendeel bewezen wordt. En dat het aan een onafhankelijke en onpartijdige rechter is om die beoordeling te maken.”

Derdenverzet tegen aanstelling bewindvoerder

El Kaouakibi tekent ook derdenverzet aan tegen de beslissing van de Antwerpse ondernemingsrechtbank om een voorlopig bewindvoerder aan te stellen bij haar vzw Let’s Go Urban. Dat gebeurde nadat een onafhankelijk bureau de vzw op vraag van drie misnoegde bestuursleden had doorgelicht. Die audit roept een beeld op van boekhoudkundige chaos en een gebrek aan tussenschotten tussen de vzw en de eigen bedrijven van El Kaouakibi. Of er echt sprake is van onregelmatigheden zal nog moeten blijken.

LEES OOK. Te veel vennootschappen, te weinig transparantie: bewindvoerster moet orde scheppen in chaos van geldstromen rond Sihame El Kaouakibi (+)

De bewindvoerder nam daarop de dagelijkse werking van de vzw over en onderzocht of er sprake was van financiële onregelmatigheden. Tegen die aanstelling tekent El Kaouakibi nu derdenverzet aan. Wellicht zal de ondernemingsrechtbank zich nu volgende week opnieuw over de aanstelling moeten buigen.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjEwMjA0Xzk2MDI1NDk30gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿