2021年2月6日土曜日

Zorgpersoneel, risicopatiënten en deel politie tot en met 55 jaar: zij krijgen vanaf midden februari AstraZeneca-vaccin - VRT NWS

Vaccinoloog Pierre Van Damme benadrukt dat deze aanpak twee voordelen heeft. "Bepaalde groepen zullen eerder gevaccineerd kunnen worden, met een goed werkend vaccin. Dat heeft als voordeel dat er minder mensen zullen uitvallen, want we werken in op de ziektelast, en daarnaast is het ook goed voor de groepsimmuniteit." 

"Hierin schuilt een element van solidariteit. Want de vaccins van Pfizer en Moderna zullen vooral gebruikt worden bij de oudere bevolkingsgroepen, waar corona de grootste impact heeft, op de hospitalisaties en overlijdens. We zien in alle curves dat dit zeer sterk leeftijdsafhankelijk is."

Er zijn ook nieuwe gegevens over de toediening van de de tweede dosis, vertelt Van Damme. "Als die 12 weken na de eerste dosis wordt toegediend, dan wordt de doeltreffendheid beter, zo wijzen labostudies uit. Met scores boven de 70% en in de buurt van de 80% is dat een belangrijk resultaat voor de groep 18-55-jarigen."

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiR2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMi8wNi9iaWpzdHVyaW5nLXZhY2NpbmF0aWVzdHJhdGVnaWUv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿