Bij een politie-inval in drie depots van PostNL zijn negen mensen opgepakt. Het gaat om de vestigingen in Willebroek, Wommelgem en Turnhout. Die eerste twee zijn maandagavond nog altijd verzegeld, PostNL heeft een nooddepot geopend. Eind november was er ook al eens een grootschalige inval bij PostNL in een onderzoek naar inbreuken tegen de sociale wetgeving.
Maandagochtend is de federale gerechtelijke politie van Antwerpen binnengevallen in depots van PostNL in Willebroek, Wommelgem en Turnhout. Ook de sociale inspectiediensten werkten mee aan de huiszoekingen. Dat bevestigt Mechels arbeidsauditeur Gianni Reale. Daarbij werden negen mensen opgepakt.
De onderzoeksrechter werd gevorderd voor valsheid in geschrifte, criminele organisatie, mensenhandel en verboden terbeschikkingstelling. Eind vorig jaar was er ook al eens een grootschalige huiszoeking bij PostNL omdat er toen inbreuken rond zwartwerk van chauffeurs en deeltijdse arbeid werden vastgesteld.
Deze gang van zaken roept grote vragen op over willekeurige behandeling
Gevolgen consument
PostNL doet er naar eigen zeggen alles aan om de impact voor de e-commerce klanten en consumenten zo veel mogelijk te beperken en de normale dienstverlening zo snel mogelijk te kunnen hervatten. Maandagavond zijn nog steeds twee depots (Willebroek en Wommelgem) verzegeld. PostNL heeft een nooddepot geopend.
Reactie PostNL
PostNL laat in een korte mededeling weten dat het zeer verbaasd en verontwaardigd is over de inval. "De impact op de betrokken collega's is groot. Het is ons volkomen onduidelijk welk doel deze acties hebben", klinkt het bij de woordvoerster van het postbedrijf.
PostNL zegt de voorbije maanden steeds zijn volledige medewerking te hebben gegeven aan alle onderzoeken en vragen van autoriteiten. "Er zijn geen grote of structurele misstanden in onze manier van werken aan het licht gebracht", meent het bedrijf. "Deze gang van zaken vandaag roept dan ook grote vragen op over de willekeurige behandeling door de instanties."
0 件のコメント:
コメントを投稿