2022年3月31日木曜日

Bekende horecabroers voor ogen van etende kinderen doodgeschoten in Nederlandse McDonald's: verdachte (32) opgepakt - Het Nieuwsblad

De doodgeschoten mannen waren 57 en 62 jaar en komen uit Zwolle, meldt de politie in de nacht van woensdag op donderdag. Dat het om de twee horecabroers gaat, heeft de politie nog niet officieel bevestigd.

De twee broers van Turks-Koerdische afkomst zaten aan een tafeltje hun maaltijd te nuttigen toen rond 18 uur een nog onbekende man de fastfoodzaak aan de Floresstraat binnenkwam. Volgens getuigen zou hij wat te eten hebben besteld en plaats hebben genomen aan het tafeltje naast de latere slachtoffers. Daar opende hij het vuur op de twee mannen. Door de kogelregen ontstond er grote chaos en paniek in de McDonald’s waar op dat moment naast het personeel tientallen gasten, onder wie meerdere kinderen, aanwezig waren. Die probeerden meteen naar buiten te vluchten.

“Het is een drama, zeker ook voor de gasten die hier gewoon zaten te eten. Binnen liggen nog poppen en happy meals”, aldus een politiewoordvoerster. Een van de slachtoffers was al overleden toen de politie arriveerde. De andere werd nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Voor de McDonald’s ontstond rumoer toen de familie van de twee slachtoffers massaal in grote paniek arriveerde. “Kort nadat het nieuws van de schietpartij bekend was, stonden hier tot wel 200 mensen te rouwen. Daarna hebben we schermen neergezet om mensen op afstand te houden”, zegt de politiewoordvoerster.

Eigenaar grillrooms

Bij de grote zwarte schermen stond een kleine vrouw met hoofddoek die zich voorstelde als een familielid van de twee slachtoffers. Ze vertelt dat Huseyin lange tijd eigenaar was van twee grillrooms in het centrum van Zwolle. “Het is een tragedie. Ze zaten hier gewoon te eten. Ik kreeg om 19 uur een berichtje met het nieuws”, zei de vrouw, terwijl ze haar ogen droog wreef. “Ik hoorde dat de familie hiernaartoe kwam, dus ik besloot om ook te gaan. Maar inmiddels lijkt iedereen weer weg te zijn.”

Burgemeester Peter Snijders kwam eveneens naar de plek des onheils om de mensen daar een hart onder de riem te steken. “Afschuwelijk wat hier is gebeurd. Ingrijpend voor de mensen die hier aanwezig waren. Het gaat om extreem geweld in een omgeving waar je dat niet verwacht. Ik heb gesproken met een aantal McDonald’s-medewerkers, die waren logischerwijs zeer geschrokken. We gaan nu zorgen voor nazorg”, aldus de burgemeester.

(lees verder onder de foto’s)

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  AFP

UPDATE. Verdachte opgepakt

De Nederlandse politie heeft intussen een verdachte opgepakt voor de dubbele liquidatie. Het gaat om een 32-jarige man die zichzelf woensdagavond heeft aangemeld op het politiebureau in Deventer. Het onderzoek loopt nog en de man wordt verhoord.

De politie, die ook de mogelijkheid van meerdere daders nog openhoudt, roept getuigen op zich te melden. Zo wordt gevraagd of mensen voor of na het schietincident een of meerdere personen hebben zien rennen of zien wegrijden. Voor degenen die tijdens de schietpartij in of bij de McDonald’s waren, is slachtofferhulp ingeschakeld.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjIwMzMxXzkyNzUyMTg00gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿