2022年3月25日金曜日

Telenet verkoopt zendmasten aan Amerikaans bedrijf voor 745 miljoen euro - Tweakers

Telenet verkoopt zijn zendmastactiviteiten aan het Amerikaanse investeringsbedrijf DigitalBridge. De verkoop betreft 3322 plekken met deels zendmasten, waar DigitalBridge 745 miljoen euro voor betaalt.

Telenet brengt zijn zendmastinfrastructuur onder bij een dochteronderneming met de naam TowerCo en verkoopt alle aandelen in dit bedrijf aan DigitalBridge. Van de 3322 locaties die onderdeel zijn van de verkoop, heeft Telenet er 2158 in eigendom en daarbij gaat het in 38 procent van de gevallen om zendmasten.

Telenets raad van bestuur besloot in oktober vorig jaar tot de verkoop van zijn zendmastinfrastructuur. Bloomberg noemde toen een verwacht bedrag van 600 miljoen euro dat de verkoop zou moeten opleveren.

In heel Europa zijn telecomproviders bezig zendmasten te verkopen. Het gaat dan om passieve infrastructuur, zoals de mast en de beveiliging, waar ze het onderhoud dan niet meer voor hoeven te doen. De actieve infrastructuur, zoals de antennes, blijven in bezit van de telecomaanbieders. De koper richt zich exclusief op onderhoud van de masten en verhuurt die aan de providers.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMicGh0dHBzOi8vdHdlYWtlcnMubmV0L25pZXV3cy8xOTQ4MzQvdGVsZW5ldC12ZXJrb29wdC16ZW5kbWFzdGVuLWFhbi1hbWVyaWthYW5zLWJlZHJpamYtdm9vci03NDUtbWlsam9lbi1ldXJvLmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿