2022年3月13日日曜日

Franse regering belooft 'korting aan de pomp' vanaf april - De Standaard

De Franse premier Jean Castex heeft zaterdag aan alle Fransen ‘een korting aan de pomp van vijftien cent per liter’ beloofd. De maatregel gaat in vanaf 1 april en geldt voor vier maanden. ‘Dat betekent dat u voor elke volle tank van 60 liter negen euro bespaart’, berekende hij.

In de Franse krant Le Parisien kondigde de Franse premier Jean Castex aan dat zijn regering de Fransen zal helpen het hoofd te bieden aan de stijgende brandstofprijzen. De maatregel zal de Franse staat ongeveer twee miljard euro kosten en dekt alle brandstoffen. Ze geldt zowel voor huishoudens als gezinnen. De korting wordt verrekend bij de betaling, aan de kassa of met de bankkaart aan de pomp, en zal dus niet zichtbaar zijn op de geafficheerde prijzen aan de ingang van het tankstation, zei premier Castex nog. 

Op zijn beurt riep de Franse premier de distributeurs en de oliemaatschappijen op om een ‘aanvullende geste’ te doen. ‘Als de staat een inspanning van vijftien cent per liter levert, en zij doen bijvoorbeeld een inspanning van vijf cent, dan betekent dat twintig cent in de zak van de Fransen.’

Om de gevolgen van de stijgende energieprijzen, nog versterkt door de Russische inval in Oekraïne, op te vangen, nam de Franse regering al verschillende maatregelen, zoals het blokkeren van de gasprijs, het beperken van de stijging van de elektriciteitsprijs tot vier procent en een zogenaamde ‘uitzonderlijke energiecheque’. Premier Castex zal volgende week een economisch en sociaal ‘veerkrachtplan’ voorstellen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiL2h0dHBzOi8vbS5zdGFuZGFhcmQuYmUvY250L2RtZjIwMjIwMzEyXzk3NTMyNTEx0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿