2022年3月18日金曜日

Grote vraag naar bloem, olie en groenteconserven: supermarkten limiteren verkoop per klant - VRT NWS

De supermarkten in ons land limiteren vanwege een erg grote vraag de verkoop van bepaalde basisproducten. Bij de Colruytgroep mogen klanten per kassaticket maximaal twee stuks olie en twee stuks bloem kopen. Lidl beperkt dan weer de verkoop van zonnebloemolie en groenteconserven, ook daar mogen klanten maximaal twee stuks aankopen. Colruyt benadrukt dat er geen tekorten zijn, maar dat het om een preventieve maatregel gaat. 

Colruyt

"We hebben vandaag een bevoorrading die zeker voldoende is voor de gewone consumptie van die producten", klinkt het bij Colruyt. "Maar de laatste dagen merken we dat de consumptie van die producten niet meer gewoon is. Sinds vanochtend hangen er affiches bij de bloem- en olieproducten, met de vraag aan onze klanten om maximaal twee stuks te kopen."

"Het is een voorzorgsmaatregel", benadrukt de woordvoerster. "Er is voldoende voor iedereen, wij willen gewoon vragen dat iedereen rustig blijft. Als iedereen nu alle bloem- en olieproducten gaat opkopen, zitten we in dezelfde situatie als in 2020 (bij de start van de lockdown begonnen mensen te hamsteren, red.). Dat is allemaal kennis die we toen hebben opgedaan: we willen nu rede brengen, zodat we die normale consumptie kunnen behouden en onze medewerkers voldoende tijd hebben om de rekken tijdig weer aan te vullen. Elke dag komen er nog olie- en bloemproducten toe in onze winkels."

Lidl

Bij Lidl beperken ze ook de verkoop van groenteconserven: daar zijn per klant slechts twee groenteconserven (van dezelfde soort) toegelaten. "We hebben gemerkt dat de vraag stijgt en op die manier willen we iedereen goed informeren: als we de vraag genoeg spreiden, zal er voldoende volume zijn", klinkt het daar.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiO2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wMy8xOC9jb2xydXl0LWJsb2VtLW9saWUv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿