2022年6月15日水曜日

Belgische Makro- en Metrowinkels worden verkocht, is het einde van de twee ketens in zicht? - VRT NWS

De Belgische Makro- en Metrowinkels worden verkocht aan Bronze Properties en GA Europe. Dat zijn twee bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opkopen en doorverkopen van handelszaken. Volgens de directie blijft het personeel voorlopig aan de slag onder de bestaande voorwaarden. Johan van Loon, van de christelijke vakbond vreest dat de verkoop geen goed nieuws is voor de 2.000 werknemers van Metro België.

Metro AG, het Duitse moederbedrijf van Makro, verkoopt de Belgische Makro- en Metrowinkels aan Bronze Properties en GA Europe. Dat heeft de directie meegedeeld tijdens een bijzondere ondernemingsraad. 

De winkels van Makro en Metro blijven voorlopig open en de 2.000 werknemers van Metro België blijven er ook aan de slag onder de bestaande voorwaarden. De komende weken en maanden zullen de nieuwe eigenaars een nieuw toekomstplan voorstellen en uitwerken.

"Geen goed nieuws"

Johan Van Loon, van christelijke vakbond ACV Puls, vreest dat dit geen goed nieuws is voor de werknemers. "Als je het profiel van de kopers bekijkt van de nieuwe eigenaar (Bronze Properties) en zijn partner (GA Europe), dan stemt ons dit nieuws eerder negatief."

GA Europe staat er in de retailsector om bekend om grote herstructureringen door te voeren. Het stond onder meer in voor de sluiting van de Belgische Blokkervestigingen. 

Geen verrassing

Makro zit al een tijdje in slechte papieren, onder meer door de opkomst van gespecialiseerde groothandelszaken en online shopping. Sinds begin dit jaar gaan er geruchten rond dat Metro, het Duitse moederbedrijf van Makro, de Belgische vestigingen zou willen verkopen. Nu is het dus zover.

Begin dit jaar legden de werknemers van de Makro-vestiging in Eke nog het werk neer omdat ze klaagden over een te hoge werkdruk. “Werknemers die vertrekken bij Makro worden niet vervangen", zei Leen Van Lierde van de liberale vakbond ACLVB toen. "Als ze toch worden vervangen, dan is dat door tijdelijke interimkrachten, maar niet door vaste mensen." 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiLmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNi8xNS9tYWtyby_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿