2022年6月19日日曜日

Ook piloten van Ryanair willen volgende week vrijdag, zaterdag en zondag staken - VRT NWS

Ook bij de piloten van Ryanair in ons land zal volgende week gestaakt worden. De vakbonden roepen op om op 24, 25 en 26 juni het werk neer te leggen, en zich zo dus aan te sluiten bij de actie van het cabinepersoneel.

De actie bij het cabinepersoneel werd vrijdag aangekondigd, nadat onderhandelingen over betere arbeidsvoorwaarden afgesprongen waren. Op dezelfde dagen -volgende week vrijdag, zaterdag en zondag- worden ook in andere landen acties gepland.

De piloten moesten tijdens de coronacrisis loon inleveren zodat er geen ontslagen zouden vallen. Nu het vliegverkeer zich weer herstelt, willen ze dat de directie hen opnieuw meer loon geeft. Ryanair vliegt in ons land vanaf de luchthavens van Charleroi en Zaventem.

Moeilijke start zomervakantie

De start van de drukke zomeruittocht zal moeilijk verlopen, want ook bij Brussels Airlines is een staking aangekondigd. Die overlapt deels met de actie bij Ryanair: de bonden bij de Belgische maatschappij kozen 23, 24 en 25 juni als stakingsdagen. 

Morgen wordt dan weer zware hinder op Brussels Airport verwacht. Dan is er een nationale actiedag van de vakbonden en wil het veiligheidspersoneel van G4S op de luchthaven staken. Brussels Airlines schrapte al meer dan de helft van zijn vluchten morgen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiQ2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNi8xOS9vb2stcGlsb3Rlbi1yeWFuYWlyLXN0YWtlbi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿