2022年6月30日木曜日

Chocoladefabriek Barry Callebaut in Wieze ligt stil na ontdekking van salmonella - VRT NWS

In de chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze, bij Lebbeke, is begin deze week salmonella ontdekt. Alle chocoladeproducten die na 25 juni zijn gemaakt, werden geblokkeerd. Er zou niets bij de consument zijn terechtgekomen. Alles wordt nu gedesinfecteerd, daarna kan Barry Callebaut weer opstarten. 

Afgelopen maandag 27 juni is in de chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze salmonella ontdekt in een productielot. Alle chocoladeproducten die na zaterdag 25 juni geproduceerd zijn, werden geblokkeerd. "We hebben meteen het federaal voedselagentschap FAVV geïnformeerd en het product geïsoleerd om andere besmettingen te vermijden", zegt woordvoerder Korneel Warlop.  

Lectihine als oorzaak besmetting

De oorzaak van de besmetting is lectihine, een vetachtige substantie die vet en water kan binden. "Er is nu verder onderzoek nodig om te achterhalen waar de bron van de besmetting vandaan komt. Pas als we die ontdekt hebben kunnen we de productielijnen zuiveren", vertelt Warlop. 

Productie ligt stil

De chocoladeproductie in Wieze ligt voorlopig stil. Het bedrijf heeft alle klanten gecontacteerd en gevraagd om alle mogelijk verzonden producten te blokkeren. Bij Barry Callebaut in Wieze werken 1.200 mensen, 600 daarvan in de fabriek zelf. Zij zijn niet technisch werkloos, omdat ze moeten meehelpen aan het voorbereidend werk om de productielijnen te zuiveren. Het bedrijf verwacht in de loop van de dag bijkomende informatie, geeft woordvoerder Korneel Warlop nog mee. 

In april moest chocoladefabriek Ferrero in Aarlen sluiten na een salmonellabesmetting. Pas in juni mocht de fabriek onder voorwaarden weer opstarten. 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNi8zMC9jaG9jb2xhZGVmYWJyaWVrLWJhcnJ5LWNhbGxlYmF1dC1pbi13aWV6ZS1saWd0LXN0aWwtbmEtb250ZGVra2luL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿