2022年9月1日木曜日

Belgische baksteenfabriek legt productie deels stil door hoge energieprijzen - Het Nieuwsblad

Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

De exploderende energieprijzen dwingen baksteenproducent Ploegsteert om tijdelijk een oven stil te leggen. Dat meldt De Tijd. Voor de 250 werknemers zou de impact beperkt blijven.

jvhBron: De Tijd

De Henegouwse groep heeft beslist om twee van haar drie baksteenovens alternerend stil te leggen, om zo de kosten te beperken. Als gevolg van de stijgende kosten verhoogde het bedrijf dit jaar al verschillende keren haar prijzen. “Maar de verwachting is dat die stijgingen zeker tot het einde van het jaar aanhouden”, aldus het bedrijf. “Het tijdig doorrekenen van die kostprijsverhogingen in onze verkoopprijzen is niet meer mogelijk. Dat dwingt ons maatregelen te nemen om ons energieverbruik drastisch te doen dalen.”

Voor de 250 werknemers van het bedrijf zou de impact beperkt blijven. Het bedrijf ­rekent op een beperkte tijdelijke werkloosheid, en wil interim-contracten stopzetten.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjIwOTAxXzkyNDUzNDkz0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿