Dat het Brussels parket besloten heeft om niemand te vervolgen in het Fortis-dossier, betekent volgens betrokken advocaten niet dat de strafzaak een maat voor niets is geweest. Ze heeft wel degelijk bijgedragen tot de schikking, klinkt het, waardoor het doel bereikt is.
Advocaat Laurent Arnauts, die zowat 1.400 Fortis-beleggers vertegenwoordigde, staakte in 2016 de juridische strijd tegen verzekeraar Ageas, de rechtsopvolger van Fortis. Hij sloot zich aan bij een schikking die Ageas voor het Nederlandse gerecht trof met verschillende andere aandeelhoudersvertegenwoordigers. Die schikking voorziet in een vergoeding van 1,3 miljard euro.
‘Mijn cliënten hebben mij per stemming met meer dan 99 procent de opdracht gegeven de schikking met Ageas te steunen, en geen verdere stappen te zetten in het strafdossier’, reageert Arnauts op de beslissing van het parket. ‘Ik onderschrijf de stelling van het parket dat het dossier en onze inzet daarin sterk heeft bijgedragen tot de grootste Europese schikking ooit. Dus is het geen maat voor niets geweest.’
Anauts hoopt nog dat in andere gelijkaardige, complexe financiële zaken de keuze wordt genomen om zoals Ageas voor een schikking te gaan.
Schikking collectief gesteund
Ook meester Geert Lenssens ging namens zijn cliënten akkoord met de Ageas-schikking. Zijn reactie is dan ook gelijkaardig. ‘Mijn cliënten zijn zeer tevreden met de schikking, waar zij na onderhandelingen als ‘active claimants’ ook hogere vergoedingen kregen. Zij hebben de schikking ook collectief gesteun. Omdat de strafzaak op zich heeft bijgedragen tot de schikking, was voor hen het doel bereikt en gingen zij daar niet verder tussenkomen’, zegt hij.
‘Zij kunnen de beslissing van het parket dan ook begrijpen. Die beslissing komt voor hen op dit moment niet meer onverwacht en heeft voor hen ook geen enkel belang meer’, besluit Lenssens.
Read Again http://www.standaard.be/cnt/dmf20181220_04052545
0 件のコメント:
コメントを投稿