2020年2月4日火曜日

Beelden tonen hoe motor in brand schiet, Boeing met 128 passagiers maakt noodlanding in Madrid - Het Nieuwsblad

Een Boeing 767-300 die van Madrid naar Toronto zou vliegen, heeft zojuist een noodlanding gemaakt in Madrid. Het toestel vloog uren rond met één motor. Applaus stijgt op in het toestel, is te zien op video’s.

Het toestel van Air Canada met 128 passagiers boord, 30 jaar oud, vloog zeker een uur lang op geringe hoogte boven Madrid rond. Het toestel had delen van het landingsgestel verloren. Een van de wielen zou in een motor terecht zijn gekomen.

“Ik hoorde een enorme knal onder mijn stoel. Toen zag ik rook en vlammen uit de linkermotor komen”, beschreef passagier Aaron op sociale media, vergezeld van een foto.

Geruststellen

Het toestel vloog vervolgens door met één motor, want daarvoor was de Boeing ’ontworpen’ en de piloten waren erop ’getraind’, probeerde Air Canada gerust te stellen. Rond 19.15 uur deelden passagiers beelden van de noodlanding. Te horen is op de video dat passagiers klappen.

Meteen daarna rijden hulpdiensten, waaronder de brandweer, naar het toestel. Dat is mogelijk uit voorzorg.

Op sociale media circuleren ook beelden waarop is te zien hoe een gevechtsvliegtuig van de Spaanse luchtmacht, naar verluidt een F/A-18, de Boeing escorteerde toen het nog in de lucht hing. Het gevechtsvliegtuig zou hebben gecheckt of alles in orde is.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjAwMjAzXzA0ODMzMTQx0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿