2021年1月30日土曜日

Amerikaanse politiek en justitie bezorgd over beursgekte, Björn Soenens: "Zwakte van het systeem is helemaal blootgelegd" - VRT NWS

De aanstaande voorzitter van de Senaatscommissie voor de bankensector, Sherrod Brown, kondigde ook een hoorzitting aan over de recente gekte op de Amerikaanse aandelenbeurzen. "Mensen op Wall Street geven alleen maar om de regels als zij degene zijn die pijn lijden. Amerikaanse arbeiders weten al jaren dat het systeem op Wall Street kapot is, want zij betalen de prijs", aldus Brown.

Zowel bij Democraten als Republikeinen is er felle kritiek op de populaire beleggingsapp Robinhood. Die besloot dat zijn klanten niet langer aandelen van GameStop en bepaalde andere bedrijven konden bijkopen na het stormachtige koersverloop van de afgelopen dagen. De openbaar aanklager van New York, Letitia James, kondigde aan de kwestie te onderzoeken.

Via Twitter verdedigde Robinhood-oprichter Vlad Tenev de beslissing door te wijzen op de kapitaalvereisten waar de app als tussenpersoon voor aandelenhandel aan moet voldoen. Het ongestoord laten doorgaan van de massale inkoop van GameStop-aandelen zou te grote risico's met zich meebrengen.

"Sommige van de financiële vereisten fluctueren op basis van de koersschommelingen in de markt, en ze kunnen in de huidige omstandigheden substantieel zijn", schreef Tenev. "Deze vereisten zijn er om beleggers en markten te beschermen, en we nemen onze verplichtingen zeer serieus."

Bekijk de analyse van Björn Soenens hier:

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMS8yOS9hbWVyaWthYW5zZS1wb2xpdGllay1lbi1qdXN0aXRpZS1iZXpvcmdkLW92ZXItYmV1cnNnZWt0ZS1iam9lcm4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿