2021年1月29日金曜日

Bitse strijd tussen EU, het VK en farmareuzen dreigt: Europa wil export van hier geproduceerde vaccins blokkeren - VRT NWS

De Europese Unie reageert geschokt op die aankondiging. De Europese Commissie beslist morgen over een richtlijn die de nationale overheden zou toelaten om de export van vaccins uit de Unie streng te reguleren of zelfs te verbieden. Over enkele dagen zouden de ministers van Volksgezondheid van de EU dat dan bekrachtigen. 

"Er is een gevoel dat het contract met AstraZeneca niet helemaal wordt nageleefd. De Europese Unie probeert de druk op te voeren. Dit is geen dossier dat je een paar weken aan diplomaten kan overlaten. Er staat zoveel op het spel dat de Commissie heeft beslist om het open te spelen en wellicht het gevoel heeft dat ze machtsmiddelen in handen heeft. Ik denk dat dit niet gebeurt vanuit een soort machteloosheid", zegt Hendrik Vos in "Het Journaal".

"Er is nu dat dreigement om het vaccin van Pfizer dat in Puurs wordt geproduceerd, niet langer naar het Verenigd Koninkrijk te exporteren. Op die manier kan Europa druk zetten. Als AstraZeneca vanuit de Britse productiefaciliteiten geen vaccins in Europa levert, kunnen wij de export van de vaccins van Pfizer tegenhouden, is het gevoel", aldus Vos.

Bekijk het gesprek met Hendrik Vos uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMS8yOC9nYWF0LWV1cm9wYS1kZS11aXR2b2VyLXZhbi1oaWVyLWdlcHJvZHVjZWVyZGUtdmFjY2lucy1hYW4tYmFuZGVuL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿