2021年1月30日土曜日

Flinke tikken voor Apple en Tesla - De Tijd

De Amerikaanse beurzen gaan bijna 2 procent lager. Beleggers reageren nerveus op slecht vaccinnieuws en op een nieuwe remonte in het aandeel GameStop.

De capriolen van kleine beleggers veroorzaken zenuwachtigheid op Wall Street, omdat de short squeezes die ze veroorzaken in aandelen als GameStop leiden tot bredere verkopen in de markt. Bij een short squeeze moeten grote hefboomfondsen hun shortposities sluiten, waarvoor veel geld nodig is. Het geld wordt door grote partijen verzameld door aandelen te verkopen. In een gesprek met De Tijd zegt de Belgische hedgie Alain De Coster dat de beurzen hier nog enige tijd druk van kunnen ondervinden. GameStop stijgt vandaag opnieuw 74 procent.

De Dow Jones zakt rond 19 uur met 2 procent. De Nasdaq speelt 2,3 procent kwijt. Het zijn op Nasdaq vooral Tesla en Apple die onderuit gaan, allebei met 5 procent.

Collega Bas van der Hout over GameStop bij Ter Zake.

Het aandeel GameStop wint nog maar eens 70 procent nadat het donderdag 40 procent lager was geëindigd. Het gamedistributiebedrijf dat vooral fysieke winkels heeft, beleefde deze week een bizarre rit naar boven nadat een leger Reddit-beleggers shorters op de knieën had gedwongen door short squeezes te veroorzaken (zie video).

Johnson & Johnson

Het coronavaccin van Johnson & Johnson zou volgens wereldwijde studies 66 procent bescherming bieden. Dat is een tegenvaller, want andere vaccins op de markt geven een veel hogere bescherming. Beleggers straffen het aandeel J&J af, waardoor de koers met 3,5 procent zakt.

De Amerikaanse studies vallen dan weer wat beter uit, want daaruit zou blijken dat het vaccin voor 72 procent beschermt. De tests wijzen tegelijkertijd uit dat het vaccin voor 85 procent beschermt bij patiënten met de meer ernstige symptomen. Verder zou het 57 procent beschermen tegen de nieuwe Zuid-Afrikaanse virusvariant.

De vaccins van Moderna en Pfizer geven naar schatting 95 procent bescherming, maar ze zijn nog niet getest na de mutaties in het VK, Zuid-Afrika en Brazilië. J&J laat weten dat het een aanvraag tot noodgoedkeuring zal doen bij de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMidWh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvbWFya3Rlbi1saXZlL25pZXV3cy9hYW5kZWxlbi1idWl0ZW5sYW5kc2UtYmV1cnplbi9mbGlua2UtdGlra2VuLXZvb3ItYXBwbGUtZW4tdGVzbGEvMTAyODA4MDcuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿