2021年2月11日木曜日

Galapagos onderuit na nieuwe tegenvaller - De Tijd

Het biotechbedrijf zet met partner Gilead het onderzoek met hun medicijn ziritaxestat bij patiënten met de dodelijke longziekte IPF stop.

Uit een tussentijdse analyse van de resultaten bleek een 'ongunstige balans tussen de werkzaamheid en het veiligheidsrisico' van het medicijn. De bedrijven beslisten meteen om de fase 3-studie stop te zetten.

Dat is opnieuw een zware teleurstelling voor Galapagos . Vorig jaar al moesten de Mecheleaars de plannen voor de verkoop van het reumamedicijn filgotinib op de cruciale Amerikaanse markt opbergen toen de farmawaakhond FDA op de rem ging staan en partner Gilead de handdoek gooide.

Met ziritaxestat had Galapagos nog een belangrijk ijzer in het vuur. Als medicijn tegen de dodelijke longziekte IPF kon dat een blockbuster worden, maar ook dat avontuur loopt nu met een sisser af.

Het resultaat: beleggers zetten nu het onderzoeksplatform op nul: de beurswaarde is met iets meer dan 5 miljard euro nu kleiner dan de cash op de bank.

'We zijn enorm teleurgesteld dat we geen nieuw medicijn hebben voor de patiënten met deze vreselijke ziekte - die zo’n enorme behoefte hebben aan een goede behandeling', klinkt het. 'Maar ondanks deze grote tegenvaller blijven we vastberaden in onze zoektocht naar nieuwe medicijnen voor IPF en fibrose', zegt Onno van de Stolpe, de CEO van Galapagos.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiY2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9mYXJtYS1iaW90ZWNoL2dhbGFwYWdvcy1vbmRlcnVpdC1uYS1uaWV1d2UtdGVnZW52YWxsZXIvMTAyODM0NzguaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿