2021年3月22日月曜日

BEKIJK: Aanslagen 22 maart herdacht, koning en premier houden stiltemoment in luchthaven en metrostation Maalbeek - VRT NWS

Op 22 maart 2016 werd ook België opgeschrikt door bloedige aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het Brusselse metrostation Maalbeek. In totaal kwamen 32 mensen om het leven. Honderden anderen raakten gewond.

Om 7u58 ontplofte de eerste bom in de vertrekhal van de luchthaven. Exact op dat moment werden vandaag de namen voorgelezen van de 16 mensen die omkwamen in de luchthaven. Op de luchthaven brachten zelfmoordterroristen twee bommen tot ontploffing. De twee terroristen kwamen daarbij om. Een derde bom kwam niet tot ontploffing.

Onder meer koning Filip, koningin Mathilde en premier Alexander De Croo waren bij de korte plechtigheid aanwezig. Daarna werd een minuut stilte gehouden. De koning en de koningin plaatsten ook een bloemenkrans aan het herdenkingsmonument voor de slachtoffers. 

Bekijk het stiltemoment op de luchthaven van Zaventem:

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiQ2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMy8yMi9oZXJkZW5raW5nLWFhbnNsYWdlbi1hY3R1YS_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿