2021年3月30日火曜日

Vastgelopen containerschip in Suezkanaal na bijna een week losgetrokken: "Scheepvaartverkeer op kanaal hervat" - VRT NWS

De Ever Given, een 400 meter lang en bijna 60 meter breed containerschip van het Taiwanese bedrijf Evergreen Marine, blokkeerde sinds vorige week dinsdag het Suezkanaal. Het schip was diagonaal vastgeraakt in het kanaal, waarbij de voor- en achterkant op de oevers vastzaten.

Na bijna een week werd vanmorgen voor de eerste keer geprobeerd om het schip met een zware zeesleper los te wrikken. Dat lukte gedeeltelijk. De achterkant kwam vrij te liggen in het kanaal, maar de voorkant bleek nog stevig vast te zitten in vettig, kleiachtig zand. De voorkant loskrijgen, zou de echte uitdaging worden, zeiden experts.

Bij een nieuwe poging later op de dag is dat uiteindelijk gelukt. Iets na 15 uur Belgische tijd maakte Leth Agencies, de dienstverlener voor het kanaal, bekend dat het schip volledig los was. Op beelden was te zien hoe het schip werd voortgetrokken en gestuwd door sleep- en stuwboten. Maar ook de motoren van de Ever Given zelf draaien weer. Het schip is nu naar een binnenmeer langs het kanaal gebracht, waar het grondig onderzocht zal worden. (De tekst gaat voort onder de tweet.)

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiPmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMy8yOS9zdWV6LWthbmFhbC1zY2hpcC1sb3Mv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿