2021年3月28日日曜日

Hoofd taskforce Dirk Ramaekers: "Afwerken vaccinatieschema tegen zomer blijft haalbaar" - VRT NWS

De leveringen van Johnson & Johnson zouden in mei en juni op kruissnelheid moeten komen en dat moet volgens de Taskforce Vaccinatie voor een versnelling zorgen in het vaccinatieschema van ons land en dus de eerder opgelopen vertraging door onder meer minder leveringen van AstraZeneca compenseren. 

"Mei en juni worden dan heel belangrijke maanden voor de vaccinatiecampagne", zegt Ramaekers, die hoopt dat het vaccin van Johnson & Johnson net zoals dat van Pfizer een erg beperkte doorlooptijd zal kennen dankzij stabiele en betrouwbare leveringen.

In totaal worden er trouwens volgende maand meer dan 2 miljoen coronavaccins verwacht in ons land. Die gaan naar de 65-plussers en vanaf midden april ook naar patiënten met onderliggende aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten. De rest van de bevolking zou nog altijd vanaf juni aan de beurt komen. Tot nu toe zijn er 2,178 miljoen vaccins geleverd aan ons land. 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiNGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMy8yNy92YWNjaW5hdGllcy_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿