2021年12月27日月曜日

Officiële erkenning voor Gent als toeristisch centrum, winkels mogen binnenkort elke zondag open - VRT NWS

Vanaf januari krijgt Gent de erkenning van Toeristisch Centrum. Dat betekent dat winkels er vanaf dan elke zondag open mogen. "De erkenning betekent vooral meer vrijheid voor handelaars doordat er geen verplichte sluitingsdag meer is die ze 6 maand moeten vasthouden", klinkt het bij schepen Sofie Bracke (Open VLD).

Goed nieuws voor mensen die vaak shoppen in het centrum van Gent. Zij kunnen vanaf januari elke zondag shoppen in de binnenstad. Tot en met dit jaar waren winkeliers nog verplicht om op zondag te sluiten, tenzij ze dat 6 maand op voorhand aanvroegen. "Dit is een goede zaak, want op zondag zijn mensen vaker vrij zijn om de winkels te komen bezoeken. Op deze manier kunnen mensen ons gemakkelijker bereiken", zegt de eigenaar van een winkel uit de Gentse binnenstad.

Openen mag, maar moet niet

Door de nieuwe regels mógen winkels op zondag openen, maar het is geen verplichting. "Zelf denk ik pas op zondagen te openen, wanneer de coronacrisis voorbij is", klinkt het bij een winkelier. "Je ziet dat mensen nog voorzichtig zijn. Die extra zondag zal daarom niet meteen een meerwaarde betekenen, maar naar de toekomst vast en zeker wel."

Over de erkenning werd al enkele jaren gediscussieerd in de Gentse gemeenteraad. Bij sommige inwoners leeft de vrees dat de regel voor bijkomende drukte zou zorgen, terwijl vakbonden vrezen dat de werkdruk van werknemers in de retailsector zal verhogen. "We willen vooral meer inzetten op de vrijheid van handelaars", verdedigt schepen Sofie Bracke (Open VLD) de nieuwe regel.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8xMi8yNi9vZmZpY2llbGUtZXJrZW5uaW5nLXZvb3ItZ2VudC1hbHMtY2VudHJ1bXN0YWQtd2lua2Vscy1tb2dlbi1iaW4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿