2022年6月5日日曜日

KLM vliegt vandaag geen reizigers meer van Europese bestemmingen naar Amsterdam wegens drukte op Schiphol - VRT NWS

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM vliegt vandaag geen passagiers meer van Europese bestemmingen naar de luchthaven van Schiphol. Volgens KLM dreigde het op de Nederlandse luchthaven te druk te worden omdat er door omstandigheden te weinig vliegtuigen konden vertrekken. De vliegtuigen die vanuit Europa naar Amsterdam terugkeren, doen dat dus leeg. 

Schiphol kampt al langer met capaciteitsproblemen, en vanavond wordt dat weer tastbaar voor wie op de Nederlandse luchthaven zou vliegen: luchtvaartmaatschappij KLM laat weten vanavond geen passagiers vanaf Europese bestemmingen meer naar Schiphol te vervoeren. 

“Nadat voor het weekend al een stevig pakket aan maatregelen getroffen was, zijn we zaterdag geconfronteerd met onvoorziene en acute omstandigheden die buiten onze macht liggen”, klinkt het in een mededeling.

“Impactvol besluit”

Wat zijn die omstandigheden nu? Door “ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud op Schiphol”, konden kennelijk veel vliegtuigen niet landen of vertrekken in Amsterdam. 

Daardoor werden veel KLM-vluchten vandaag vertraagd of zelfs geannuleerd. Bijgevolg zijn er dus heel veel passagiers niet kunnen vertrekken vanuit uit Amsterdam, met grote drukte tot gevolg. 

“Om ervoor te zorgen dat er op Schiphol een veilige en werkbare situatie blijft bestaan voor passagiers en crew, heeft KLM het impactvolle besluit genomen om geen nieuwe passagiers meer naar Amsterdam te vervoeren”, luidt de verklaring van KLM.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNi8wNC9rbG0tdmxpZWd0LXZhbmRhYWctZ2Vlbi1yZWl6aWdlcnMtdmFuLWV1cm9wZXNlLWJlc3RlbW1pbmdlbi1tZWVyL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿