2022年6月3日金曜日

Musk wil 10 procent van Tesla-werknemers kwijt - De Standaard

Elon Musk, de topman van autobedrijf Tesla zegt ‘een superslecht gevoel’ te hebben bij de economische situatie. In een interne e-mail kondigt hij een aanwervingsstop aan, en hij zegt dat het nodig is het personeelsbestand met ‘ruwweg 10 procent’ in te krimpen.

Dat meldt persagentschap Reuters, dat de interne e-mail kon inkijken. Tesla wou voorlopig geen commentaar geven. Ook op Twitter zwijgt Elon Musk voorlopig over het document.

Tesla heeft fabrieken in de VS, China en Duitsland. Wereldwijd werken er net geen 100.000 mensen. 10 procent van het personeel afdanken, zou dus neerkomen op een ontslagronde waarbij 10.000 jobs verdwijnen.

Eerder deze week liet Musk nog weten dat het thuiswerk wat hem betreft wordt opgeheven. Tesla-werknemers die niet 40 uur per week naar kantoor willen terugkeren, moeten volgens hem maar op zoek naar een andere baan. ‘Ze moeten maar elders doen alsof ze aan het werk zijn.’

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMjA2MDNfOTI3OTA1OTbSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿