2022年6月2日木曜日

Nog hele voormiddag hinder op Brussels Airport, bagageafhandelaar Aviapartner na spontane staking weer aan het werk - VRT NWS

Op Brussels Airport heeft een groot deel van het personeel van bagageafhandelaar Aviapartner de hele ochtend het werk neergelegd. Dat veroorzaakte zware hinder voor het vliegverkeer. Ook de komende uren kan dat nog verstoord zijn. Intussen is iedereen opnieuw aan het werk. De directie heeft na overleg met de vakbonden beloofd om de planning aan te passen en de werkdruk te verlichten. 

Een deel van de werknemers van bagageafhandelaar Aviapartner begon rond zes uur vanmorgen met spontane acties. "Als gevolg hiervan zullen de bagageafhandeling & vluchten vertraging oplopen. We doen er alles aan om de impact van deze actie te beperken & verontschuldigen ons voor het ongemak", meldde Brussels Airport vanmorgen.

Rond 9 uur ging iedereen opnieuw aan het werk. Toch kan er voor de reizigers op Brussels Airport nog hinder zijn. Via deze link kan je nagaan of je vlucht wordt afgehandeld door Aviapartner. Een overzicht met de vertrektijden en vertragingen vind je hier.  

Waarom een spontane staking?

De werknemers van Aviapartner legden om verschillenden redenen het werk neer. "Het gaat hoofdzakelijk over de werkdruk die naarmate de vakantie in zicht komt enorm stijgt", vertelt Bjorn Vandeneynde van ACV Transcom. Daarnaast zijn er volgens de vakbond nog enorm veel vacatures op Brussels Airport die nog ingevuld moeten worden. "Dat geeft een toxische mix op dit ogenblik". 

Ondertussen hebben vakbonden en directie samengezeten en is er beloofd om de planning aan te passen en de werkdruk te verlichten. Volgende week praten vakbonden en directie verder.

115 vertrekkende vluchten

In totaal staan er vandaag 115 vertrekkende vluchten gepland met afhandeling door Aviapartner.

Vooral vluchten van reisorganisatie TUI ondervinden hinder. Negen vluchten van TUI hebben vanmorgen vertraging door de actie. TUI doet nu zelf zoveel mogelijk de bagageafhandeling, waardoor de vliegtuigen met vertraging wel kunnen vertrekken. De vertraging kan 1 à 2 uur duren. Reizigers die in de loop van de dag nog een vlucht hebben met TUI kunnen dus volgens de reisorganisatie zeker nog naar de luchthaven van Zaventem komen en vertrekken. 

Aviapartner staat ook in voor de afhandeling bij onder meer Ryanair en Lufthansa. In totaal staat Aviapartner in voor de bagageafhandeling bij de helft van de vluchten op de luchthaven. 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiOWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNi8wMi9zdGFraW5nLXphdmVudGVtL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿