2022年10月18日火曜日

CEO Charleroi Airport: "Eisen vakbonden te zot voor woorden, deze voormiddag crisisoverleg" - VRT NWS

Philippe Verdonck, de CEO van de luchthaven Brussels South Charleroi Airport, vreest dat luchtvaartmaatschappijen de komende dagen hun vluchten vanop Charleroi gaan annuleren als gevolg van de stakingsacties van het veiligheidspersoneel. Verdonck noemt de eisen van de vakbonden "te zot voor woorden" en zegt dat hij niet kan aanvaarden dat de passagiers de dupe worden van de discussie. Deze voormiddag is er crisisoverleg over hoe het nu verder moet op de luchthaven. 

Gisteren hadden de vakbonden van Security Masters een stakingsaanzegging ingediend na de beslissing van BSCA Security, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de veiligheid op de luchthaven, om de veiligheidscontroles in de toekomst door twee bedrijven te laten doen, in plaats van door één. De werknemers vrezen dat dat een impact gaat hebben op hun jobzekerheid en op loonsvoorwaarden. Als gevolg van hun stakingsacties is de situatie op de luchthaven van Charleroi al voor de tweede dag op rij erg chaotisch. 

Philippe Verdonck, CEO van Brussels South Charleroi Airport, noemt de eisen van de vakbonden "te zot voor woorden". Volgens hem gaat het om een discussie tussen onderaannemer BSCA Security en Security Masters. "De passagiers zijn weer op het niveau van 2019, er gingen jobs bijkomen bij veiligheidsfirma’s. Hun job en salaris zijn 100% verzekerd en toch kiest Security Masters weer voor de totale chaos en gijzelen ze duizenden passagiers en de luchthaven." 

Ik kan niet aanvaarden dat het personeel en zeker de passagiers de dupe worden van deze discussie

Philippe Verdonck, CEO Brussels South Charleroi Airport

"Ik heb met de vakbonden gesproken, zij zeggen: wij bewegen niet, ze denken dat ze jobs gaan verliezen. Ik ben sinds 5 uur vanochtend in de terminal en ik ben nog steeds op zoek naar een vakbondsafgevaardigde om uitleg te komen geven. Op dit moment zijn we machteloos, maar ik ga zo meteen in crisismeeting. We gaan bekijken wat we gaan doen in de komende dagen. Ik kan niet aanvaarden dat het personeel en zeker de  passagiers de dupe worden van deze discussie."

Verdonck zegt dat gedupeerde reizigers hun vraag voor een terugbetaling van hun vlucht naar de luchthaven mogen doorsturen. "Wij zullen die doorsturen naar Security Masters, want aan het eind van de rit zijn zij verantwoordelijk voor de chaos. Er zou normaal compensatie moeten komen, maar ik kan dat niet 100% garanderen." 

Hoe de situatie vandaag en de komende dagen zal evolueren is onduidelijk. "Maar er is een grote mogelijkheid dat Ryanair zegt: dit kan niet meer en dat zij misschien morgen beslissen een hele resem vliegtuigen te cancellen. Met zware economische gevolgen uiteraard. De frustratie is zwaar en ik probeer vandaag met de vakbonden te spreken,  op een bepaald moment moet er als volwassenen rond de tafel gesproken worden. De omvang van de imagoschade voor de luchthaven kan ik op dit moment zelfs niet inschatten. Het is zo erg, zeker als je ziet van waar we komen, de luchtvaart komt uit een crisis, het personeel in Charleroi heeft zich 200% ingezet en we gaan naar een schitterend jaar 2022, dat we dit dan nog moeten meemaken, vind ik heel erg." 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiPmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8xMC8xOC9jZW8tY2hhcmxlcm9pLWFpcnBvcnQv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿