2022年10月24日月曜日

Vogelkopjes achtergelaten in drinkfontein in centrum Aartselaar: "Behoorlijk ziek" - VRT NWS

In het centrum van Aartselaar heeft een onbekende afgerukte of afgehakte vogelkopjes achtergelaten in een drinkfontein. "Het is behoorlijk ziek om zoiets te doen, de politie neemt dit zeer ernstig", zegt burgemeester Sophie De Wit (N-VA). Een dag eerder werd in de buurt ook al eens vandalisme gepleegd.

In de drinkfontein op het plein aan het Laar, midden in het centrum van Aartselaar, werd zondagochtend een bijzonder onsmakelijke ontdekking gedaan. Iemand heeft er afgerukte of afgehakte vogelkopjes achtergelaten. "Het is hoogst onaangenaam om zoiets te doen, heel ziek. De politie neemt dit zeer ernstig en we hopen snel te achterhalen wie dit gedaan heeft", zegt burgemeester Sophie De Wit. "Als dit een grap is, dan is het een heel wansmakelijke en weinig respectvol." 

Zaterdag werd er ook al vandalisme gepleegd in het centrum. "Onze Warme William werd 's nachts in de struiken geschopt. Dat is die heel grote, blauwe knuffelbeer voor mensen die het wat moeilijk hebben. Of het om dezelfde daders gaat, dat weten we niet. Maar het is heel spijtig dat zoiets in ons dorp gebeurt."

Camera's

De burgemeester hoopt dan ook dat de daders gevat worden. "Er hangen camera's aan het Laar, aan de kerk. Hopelijk gaan we dus een en ander kunnen achterhalen. Dat is nog even afwachten. Misschien moeten we nog meer camera's hangen. Maar ik wil vooral een boodschap uitsturen dat je zulke zaken gewoon niet doet."

De politie is nog bezig met het onderzoek. Op dit moment heeft nog niemand gemeld dat hij kippen, fazanten of andere vogels mist. "Iemand die iets gezien heeft, mag dat altijd melden."

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiUmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8xMC8yNC92b2dlbGtvcGplcy1pbi1kcmlua2ZvbnRlaW4taW4tYWFydHNlbGFhci_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿