2023年1月15日日曜日

Crelan en AXA Bank willen kantorennetwerk halveren - VRT.be

Na de overname van AXA Bank wil Crelan hooguit 500 vestigingen van zijn netwerk overhouden. Dat netwerk bestaat vandaag uit meer dan 800 kantoren. De groep beschikt dan nog altijd over een van de uitgebreidste kantorennetwerken van het land. Dat schrijft De Tijd en bevestigt Crelan aan VRT NWS.

Iets meer dan een jaar nadat Crelan groen licht kreeg om zijn concurrent AXA Bank België over te nemen, heeft de bank haar zelfstandige kantoorhouders uitgelegd hoe ze haar netwerk in de toekomst wil organiseren.

Dat moet op termijn bijna worden gehalveerd. Toen ruim twee jaar geleden bekend werd dat Crelan AXA Bank België ging overnemen, hadden beide banken samen meer dan 800 kantoren. Dat moeten er op termijn 420 tot maximaal 500 worden, verdeeld over een vijftigtal commerciële regio's.

"Er starten gesprekken met agenten op plaatsen waar de kantoren van Crelan en AXA dicht bij elkaar liggen, om te kijken hoe ze kunnen samensmelten", klinkt het. "Nu zijn dat vaak kantoren van 2 à 3 mensen. Als je die samenvoegt, krijg je een kantoor van ongeveer 6. Het gaat over een vermindering van het aantal gebouwen, niet van het aantal medewerkers."

"Een aantal van hen zal zich bijvoorbeeld kunnen bezighouden met kredieten, de rest met beleggingen. Alle expertises blijven op lokaal niveau aanwezig."

Het kan wel nog even duren voor het bankennetwerk effectief wordt afgeslankt. De integratie van Crelan en AXA Bank België is nog volop aan de gang. Zolang beide banken niet helemaal gefuseerd zijn en op een eengemaakt IT-systeem draaien, kunnen kantoren van beide merken niet samengaan. Verwacht wordt dat de krachtenbundeling pas vanaf de tweede helft van 2024 kan beginnen, om tegen 2027 af te ronden.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiM2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wMS8xNC9jcmVsYW4tYXhhL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿