2023年3月28日火曜日

Amerikaanse financiële waakhond sleept cryptobeurs Binance en topman voor het gerecht - De Morgen

NieuwsBinance

Changpeng Zhao, oprichter en CEO van Binance. Beeld REUTERS
Changpeng Zhao, oprichter en CEO van Binance.Beeld REUTERS

Binance, het grootste cryptoplatform ter wereld, en zijn topman Changpeng Zhao moeten voor de rechter verschijnen. Volgens de Amerikaanse financiële toezichthouder CFTC heeft Binance jarenlang de Amerikaanse wetgeving opzettelijk omzeild

Volgens de financiële waakhond voerde de cryptopbeurs Binance bepaalde transacties en diensten uit zonder de benodigde vergunning. “Bij Binance weten ze al jaren dat ze de CFTC-regels overtreden”, aldus de toezichthouder.

In het document dat werd ingediend bij een federale rechtbank in Chicago, in de noordelijke staat Illinois, roept de CFTC op om Binance te verbieden bepaalde financiële producten in de Verenigde Staten te registreren en te verkopen.

Voorzitter Rostin Behnam zegt dat de aanklacht deel uitmaakt van “een campagne om misdragingen in de volatiele en riskante cryptowereld te vinden en te stoppen”. Hij zegt dat dit een waarschuwing aan iedereen in de cryptowereld is dat de toezichthouder opzettelijke omzeiling van de Amerikaanse wetgeving niet tolereert.

Amerikaanse autoriteiten bekijken al langer het in 2017 in China opgerichte bedrijf. De CFTC wil nu dat Binance boetes en een handelsverbod opgelegd krijgt. Ook de voormalige directeur van het handelsplatform, Samuel Lim, wordt aangeklaagd.

Lees ook

Op zoek naar nieuw verhaal na desastreus jaar: hoe cryptobedrijven hun imago willen oppoetsen

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiggFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9zbmVsbmlldXdzL2FtZXJpa2FhbnNlLWZpbmFuY2llbGUtd2Fha2hvbmQtc2xlZXB0LWNyeXB0b2JldXJzLWJpbmFuY2UtZW4tdG9wbWFuLXZvb3ItaGV0LWdlcmVjaHR-YmJhYTBmMzcv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿