2023年3月18日土曜日

Credit Suisse blijft klappen krijgen, beurskoers zakt met 10 procent - VRT.be

De beurskoers van de Zwitserse bank Credit Suisse is in de loop van de dag met 10 procent gedaald. De Zwitserse nationale bank verstrekt Credit Suisse nochtans een lening van 50 miljard Zwitserse frank (50,7 miljard euro). Maar dat volstaat dus niet om de onrust op de markten te temperen. Ook de BEL20 deelt in de klappen.

De onrust rond de Zwitserse bank Credit Suisse blijft aanhouden. De op één na grootste bank van Zwitserland wordt meegezogen in de neerwaartse spiraal die eind vorige week de Silicon Valley Bank en Signature Bank deed omvallen.

Dinsdag nog leed de bank het grootste koersverlies in zijn 170-jarige geschiedenis. Het aandeel zakte toen naar een recordlaagte van 1,56 Zwitserse frank (1,58 euro). Die daling kwam er nadat de Saudische grootaandeelhouder van Credit Suisse had gezegd dat hij niet langer bereid was om extra te investeren in de Zwitserse bank. Prompt haalden klanten op twee dagen tijd maar liefst 450 miljoen dollar (423 miljoen euro) weg dat belegd was in fondsen van Credit Suisse.

Het aandeel van de bank herstelde zich gisteren ietwat toen de Zwitserse nationale bank zich bereid toonde om een noodlening van 50 miljard Zwitserse frank (50,7 miljard euro) te voorzien. Maar die opkikker was van korte duur. Beleggers lijken te betwijfelen dat het bedrag van de noodlening zal volstaan. Vandaag duikt het aandeel opnieuw. Het is op dit moment nog 1,8 Zwitserse frank waard. 

Europese Centrale Bank maakt zich nog geen zorgen

Vanmiddag zat de toezichtsraad van de Europese Centrale Bank samen. Die maakt zich nog geen zorgen over de stabiliteit van de Europese banken.

Toch laat de onrust zich voelen op de Europese beurzen. Die duiken in het rood. De BEL20 ging vandaag al tot 1,7 procent lager. De BEL20 heeft een slechte week achter de rug. Het is al van november geleden dat ze nog zo laag stond.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wMy8xNy9hYW5kZWVsLWNyZWRpdHN1aXNzZS1rZWxkZXJ0LXZlcmRlci1iZXVyc2tvZXJzLXpha3QtbWV0LTEwLXByb2Mv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿