2023年3月22日水曜日

Werk deels hervat bij distributiecentra van Delhaize, vakbonden sluiten nieuwe acties niet uit - VRT.be

In de distributiecentra van supermarktketen Delhaize heeft een deel van het personeel het werk hervat. Zo zijn in het distributiecentrum in Zellik bijna alle mensen weer aan de slag. Bij het personeel van het distributiecentrum in Ninove komen er vandaag wel nog acties. Daar blijft een deel van het personeel al zeker tot de middag verder staken.

In Zellik hebben de werknemers van het distributiecentrum van Delhaize gisterenavond het werk hervat. Het distributiecentrum lag er sinds maandag grotendeels plat. De vakbonden hielden er acties omdat ze niet willen dat 128 winkels van Delhaize worden overgedragen aan zelfstandige uitbaters. Intussen is iedereen in Zellik dus weer aan het werk, toch sluiten de vakbonden niet uit dat er vandaag nieuwe acties komen. 

"Na de actie van gisteren is de nachtploeg weer aan de slag gegaan", bevestigt Geert Sanders van de socialistische vakbond ABVV. "Toch kunnen we niet omheen dat er gisteren een zeer grimmige sfeer heerste. En als we zien dat er vandaag vanuit de basis opnieuw acties zouden komen, dan kunnen ze op onze volledige steun rekenen."

Grimmige sfeer

Aan het distributiecentrum in Ninove blijft de situatie voorlopig dezelfde als die van gisteren. "Een deel van het personeel is aan het werk, terwijl een ander deel blijft verder staken", klinkt het bij Hilde Verhelst van de christelijke vakbond ACV. "Het is overduidelijk dat de directie goed op de hoogte was van deze staking, want ze hebben heel wat jobstudenten laten opdraven. Die mensen mogen uiteraard passeren."

Of de werknemers van het distributiecentrum in Ninove ook na de middag zullen staken, is niet duidelijk. "Het is de keuze van de werknemers zelf of ze daarna verder acties zullen ondernemen. Zolang de directie geen millimeter opening laat voor onderhandeling, kunnen ze alleszins op onze steun rekenen. Samen met hen maken we ons grote zorgen over wat de impact van de beslissing van Delhaize zal hebben op de logistiek."

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wMy8yMi93ZXJrLWRlZWxzLWhlcnZhdC1iaWotZGlzdHJpYnV0aWVjZW50cmEtdmFuLWRlbGhhaXplLW1hYXItdmFrYm8v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿