2020年1月26日日曜日

Gemeente Willebroek getroffen door cyberaanval (Willebroek) - Gazet van Antwerpen

Willebroek -

Afgelopen nacht werd het informaticasysteem van de gemeente Willebroek getroffen door een grote cyberaanval. Heel wat gemeentelijke diensten liggen daardoor plat. Volgens de politie Mechelen-Willebroek eisen de hackers geld van de gemeente. Mogelijk houden de problemen nog een week aan.

De cyberaanval vond plaats tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag en trof verschillende gemeentelijke diensten van Willebroek. “Ondanks de voorzorgsmaatregelen die van toepassing zijn op de informatica van de gemeente, zijn de systemen toch geïmpacteerd door de hacking”, zegt Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek. “Daardoor ligt het merendeel van de diensten momenteel plat. Voor de diensten die wel nog operationeel zijn worden door experts de nodige maatregelen genomen.”

Wie er achter de aanval zit is nog onduidelijk, maar de gemeente Willebroek diende alvast klacht in bij de politie. De hackers eisen van de gemeente een som geld in bitcoin. Hoe hoog dat bedrag is, is niet duidelijk. De aanval doet denken aan de cyberaanval die bijna twee weken geleden de weefmachineproducent Picanol platlegde. Eerder werden ook al andere bedrijven en instellingen getroffen.

Onder leiding van burgemeester Eddy Bevers (N-VA) kwam de gemeentelijke crisiscel zaterdagmiddag samen om de schade, de gevolgen en de mogelijke oplossingen in kaart te brengen. “Momenteel is het nog niet duidelijk hoe lang het zal duren vooraleer de situatie opnieuw normaliseert”, aldus de burgemeester. “Volgens een voorzichtige prognose zal er nog zeker enkele dagen tot een week hinder zijn.”

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWmh0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDAxMjVfMDQ4MjEzNTMvZ2VtZWVudGUtd2lsbGVicm9lay1nZXRyb2ZmZW4tZG9vci1jeWJlcmFhbnZhbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿