2020年1月17日金曜日

Maggie De Block (Open VLD) scherp voor informateurs: "Het gaat heel traag. Dit land heeft een regering nodig" - VRT NWS

"Ik denk zoals iedereen dat ook de informateurs zich zorgen maken over de vooruitgang van de dingen", moet informateur Joachim Coens (CD&V) toegeven in "Villa Politica". "Wij proberen met alle elementen die er zijn - en die veranderen af en toe wat - zo snel mogelijk vooruitgang te boeken."

"Ik denk dat wij voortdurend mensen zien, horen en spreken. Maar er zijn ook mensen die elkaar zien zonder ons, en dat is ook heel belangrijk", aldus Coens, die erop wijst dat Bouchez en hij geen formateurs zijn. "Het is niet aan ons om een regering vormen, het is aan ons om de kaarten die er zijn goed te bekijken en te zien wat er mogelijk is."

Het zijn met andere woorden de betrokken partijen zelf die wat meer klare wijn zouden mogen schenken. "Ik ga niet zeggen deze of gene, maar het zou goed zijn dat we inderdaad vooruitgang kunnen boeken en dat is een opdracht voor iedereen", luidt de oproep van Coens aan alle politici. Praten en nog eens praten, dus.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wMS8xNi9tYWdnaWUtZGUtYmxvY2stb3Blbi12bGQtdGVtcG8taW5mb3JtYXRpZXZlcmdhZGVyaW5nZW4tbGlndC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿