2020年1月23日木曜日

Vakbonden kondigen maandag grote actie aan bij VRT: zo zal u die voelen - VRT NWS

De vakbonden voeren actie omdat ze het oneens zijn met de Vlaamse regering. Die ontsloeg maandag topman Paul Lembrechts. De beslissing volgde na enkele woelige weken van conflict aan de top van de openbare omroep.

Lembrechts vroeg het ontslag van zijn nummer twee, Peter Claes. De rest van de directie - Lieven Vermaele (Financiën en operaties), Liesbet Vrieleman (Informatie), Stijn Lehaen (Technologie en Informatie) en Hans Cockx (HR) - schaarde zich eind december achter de vraag van Lembrechts.

Maar de raad van bestuur, onder leiding van Luc Van den Brande, weigerde Claes te ontslaan. Claes werd wel op non-actief gezet. Er werd nog een bemiddelaar aangesteld, maar die heeft het conflict niet kunnen oplossen.

Ook in het Vlaams Parlement werd vanmiddag gedebatteerd over het ontslag van Lembrechts. Daarbij werden ook heel wat vragen gesteld over het rapport van de bemiddelaar.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wMS8yMi96by16YWwtdS1kZS12YWtib25kc2FjdGllLWJpai12cnQtdmFuLXZvbGdlbmRlLXdlZWstbWFhbmRhZy12b2VsL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿