2020年1月23日木曜日

Oppositie stelt vragen bij ontslag VRT-CEO in besparingstijden, en invloed voorzitter Van den Brande op beslissing - VRT NWS

Volgens oppositiepartijen Groen, SP.A en PVDA ligt er een "agenda" aan de basis van het ontslag. Ze linken de beslissing aan de besparingen die de Vlaamse regering oplegt aan de VRT. 

Volgens Groen is het "moeilijk te geloven" dat het "verzet van Lembrechts tegen die geplande besparingen en beknottingen bij de VRT" niet meespeelde bij zijn ontslag.

De partij schuwt daarbij vergelijking met de cultuursector niet: "Deze Vlaamse regering knijpt jonge en kritische kunstenaars, onafhankelijke journalisten en de VRT langzaam dood door ze op droog zaad te zetten", vindt Elisabeth Meuleman (Groen). 

SP.A-parlementslid Katia Segers spreekt van een "verrottingsstrategie" met het doel om steeds meer taken van de omroep te "privatiseren".  Fractieleider van de uiterst linkse PVDA Jos D'Haese stelt het onomzichtiger: "De VRT wordt omgevormd van een sterke openbare omroep naar een gekortwiekte staatszender." 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiQ2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wMS8yMi9kZWJhdC12cnQtdmxhYW1zLXBhcmxlbWVudC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿