2020年7月27日月曜日

Alarmfase in 101 gemeenten. Hoe snel stijgt het aantal besmettingen in uw regio? - De Morgen

Nu het aantal coronabesmettingen in België opnieuw stijgt, wordt het ontdekken van lokale broeihaarden steeds belangrijker. Deze tabel en kaart tonen hoe het aantal besmettingen in uw provincie en gemeente evolueert.

De tabel hieronder wordt dagelijks bijgewerkt en toont de evolutie van het zevendaagse gemiddelde. Het toont ook het aantal besmettingen per 100.000 inwoners van de afgelopen 14 dagen. Er zit een vertraging van vier dagen op de cijfers zodat onderzoeksinstelling Sciensano het aantal besmettingen kan verifiëren. 

Het gaat hier zoals altijd om gekende besmettingen. Hoewel er steeds meer wordt getest, gaat het nog steeds om een onderschatting en ligt het aantal reële besmettingen hoger. Volgens viroloog Marc Van Ranst wordt nu ongeveer een op de drie gevallen vastgesteld.

Hoe evolueert het aantal besmettingen in uw provincie?

(veeg op mobiel naar links om de volledige tabel te zien)

Wordt de drempel in uw gemeente overschreden?

Hieronder op de kaart wordt het aantal besmettingen per 100.000 inwoners grafisch voorgesteld: des te donkerder het rood, des te meer geregistreerde besmettingen.

Om de evolutie van het coronavirus lokaal te monitoren hanteert Sciensano drie waarschuwingsdrempels: 
• in de laatste zeven dagen is het aantal nieuwe bevestigde besmettingen in een stad of gemeente gelijk aan, of hoger dan, 20 per 100.000 inwoners; 
• de trend moet ten minste vijf dagen op rij aanhouden;
• er is sprake van een stijgend aantal nieuwe gevallen gedurende vier van de zeven voorbije dagen. 

Hieronder volgt een opsomming per Vlaamse provincie van het aantal gemeenten dat boven de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners zit. Hoe kleiner de gemeente, hoe sneller de alarmdrempel wordt bereikt. Zo kan het dat bijvoorbeeld Lint, Hove en Schelle de lijst halen met amper twee besmettingen. Tussen haakjes vindt u per gemeente ook het cijfer van het aantal mensen dat besmet zou zijn op 100.000 inwoners.

Is de tweede golf begonnen?

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMid2h0dHBzOi8vd3d3LmRlbW9yZ2VuLmJlL25pZXV3cy9hbGFybWZhc2UtaW4tMTAxLWdlbWVlbnRlbi1ob2Utc25lbC1zdGlqZ3QtaGV0LWFhbnRhbC1iZXNtZXR0aW5nZW4taW4tdXctcmVnaW9-YmVhMTY5OWUv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿