2020年7月25日土曜日

Chinese hackers bespioneerden Belgisch techbedrijf | Nieuws - Het Laatste Nieuws

Illustratiebeeld.
AFP Illustratiebeeld.
Twee Chinese hackers worden in de Verenigde Staten verdacht van spionage op grote schaal. Daarbij zou een Belgisch techbedrijf geviseerd zijn. Dat schrijft Le Soir zaterdag.

Op 7 juli werden de twee Chinese hackers, Li Xiaoyu (34) en Dong Jiazhi (33) in de VS aangeklaagd. Ze worden beschuldigd van het wereldwijd bespioneren van bedrijven, ngo’s en labo’s en dat gedurende een tiental jaar. De twee zijn overigens niet opgepakt, want ze bevinden zich in China.

Op de lijst van getroffen bedrijven, staat ook een Belgisch bedrijf, zo schrijft Le Soir. De Amerikaanse justitie spreekt van een Belgisch softwarebedrijf dat in de periode maart-april 2018 getroffen werd door een diefstal van ongeveer “142 gigabytes aan documenten”.

Het opsporingsbericht voor Chinese hackers Li Xiaoyu en Dong Jiazhi.
FBI Het opsporingsbericht voor Chinese hackers Li Xiaoyu en Dong Jiazhi.

De vermeende cybercriminelen zouden zich gericht hebben op een reeks doelwitten met strategisch- of handelsbelang, gaande van high-tech bedrijven tot de zakensector, videospelletjes, zonne-energie en defensie. De gestolen handelsgeheimen zouden samen honderden miljoenen euro's waard zijn, aldus justitie.

Het parket van Brussel bevestigt dat er een onderzoek loopt, maar geeft er geen commentaar over.

Lees ook:

Ook België genoemd als mogelijk slachtoffer in Amerikaans onderzoek naar Chinese hackers

26 keer loos alarm over Hitler, kritiek van de CIA en een PS-adviseur die spion bleek: België heeft op één na oudste geheime dienst ter wereld (+)

James Bond of Mister Bean? Blijkt deze doodgewone Amerikaan dan toch een spion? (+)

Onderzoeksjournalist Lars Bové verdiept zich in geheime diensten: “Brussel is één van de grootste spionnennesten ter wereld” (+)

Amerikaanse agenten dringen Chinees consulaat in Houston binnen


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiVmh0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9uaWV1d3MvY2hpbmVzZS1oYWNrZXJzLWJlc3Bpb25lZXJkZW4tYmVsZ2lzY2gtdGVjaGJlZHJpamZ-YTRkODMwM2Iv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿