2020年7月25日土曜日

Veiligheidsraad komt maandag vervroegd samen - De Standaard

De Nationale Veiligheidsraad komt maandag bijeen, zo melt premier Sophie Wilmes via Twitter. De premier wil bekijken of er aanvullende nationale maatregelen moeten genomen worden.

Wilmès neemt die beslissing op basis van een nieuw rapport van Celeval, dat de toestand nauwlettend in de gaten houdt.

Eerder vandaag had ook minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) al opgeroepen om de Veiligheidsraad sneller bij elkaar te brengen. ‘De minister is zeer ongerust, vooral over de situatie in Antwerpen’, zegt De Blocks woordvoerder, Peter Poulussen, zaterdag. Poulussen verwijst naar de coronacijfers die in de provincie Antwerpen sneller stijgen dan in de rest van het land.

Volgens de woordvoerder vindt de minister dat we niet kunnen wachten tot vrijdag, wanneer de komende Veiligheidsraad gepland is. De Block wil dat de Veiligheidsraad vervroegd wordt naar begin volgende week, ‘om de situatie te beoordelen en eventuele nieuwe maatregelen te nemen’.

Op de vervroegde Veiligheidsraad moet de minister eerst en vooral de ‘epidemiologische toestand bekijken’, verklaarde ze aan VRT. ‘Als er meer aan de hand is dan lokale coronabrandhaarden’ kunnen dan wijzigingen worden aangebracht aan de maatregelen.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDA3MjVfOTQzODA3NDLSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿