2020年7月28日火曜日

ECB vraagt banken tot 2021 geen dividend uit te keren - De Tijd

Banken kunnen ook dit najaar aandeelhouders geen dividend uitkeren. De Europese Centrale Bank vraagt om de cash tot 2021 op zak te houden.

In maart had de ECB als toezichthouder van de Europese banken gevraagd te wachten tot het najaar met de uitkeringen van dividenden of de inkoop van eigen aandelen. Dan zou er meer zicht zijn op de impact van de pandemie op de kredietportefeuille. In reactie hadden Europese banken volgens berekeningen van de ECB 27,5 miljard aan dividenden over boekjaar 2019 'opgespaard'.

Het is belangrijk dat banken hun cashbuffers aanwenden voor hun meest cruciale taak: kredieten verlenen
Andrea Enria
Hoofd bankentoezicht bij de ECB

Dat sparen zal zeker tot 2021 duren. De ECB verwijst in de mededeling naar de 'extreme onzekerheid' over de impact van de coronapandemie, ook op de kapitaalbuffers van de banken. 'Het doel is de capaciteit bij banken om verliezen op te vangen en dus de economie te steunen, te vrijwaren', luidt het.

'Het is belangrijk dat banken hun cashbuffers aanwenden voor hun meest cruciale taak: kredieten verlenen', zegt Andrea Enria, topman van het Europese bankentoezicht.

De ECB vraagt banken ook karig te zijn met bonussen voor bankiers. 'Als die niet mogelijk zijn, stellen banken het best een groot deel van de variabele verloning uit en overwegen ze het best die verloning niet in cash maar bijvoorbeeld in eigen aandelen uit te keren.'

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9iYW5rZW4vZWNiLXZyYWFndC1iYW5rZW4tdG90LTIwMjEtZ2Vlbi1kaXZpZGVuZC11aXQtdGUta2VyZW4vMTAyNDEyNDIuaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿