Het gaat om een taks van 0,15 procent op effectenrekeningen waarop 1 miljoen euro of meer staat. Wie zo'n effectenrekening heeft, zal dus jaarlijks minstens 1.500 euro moeten betalen.
De vorige effectentaks gold vanaf een half miljoen euro en zou alleen op aandelen, obligaties en kasbons worden geheven. De nieuwe taks zal slaan op alle financiële instrumenten van een effectenrekening, ook op bijvoorbeeld opties en turbo's.
De solidariteitsbijdrage geldt niet alleen voor privépersonen, maar ook voor vennootschappen en juridische constructies. De ervaring leert dat kapitaal vaak onder dergelijke constructies wordt ondergebracht.
De regering maakt zich sterk dat de nieuwe solidariteitsbijdrage een duurzaam onderdeel van het fiscaal beleid vormt. De opbrengst wordt geraamd op zo'n 300 miljoen euro.
Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8xMC8zMC9mZWRlcmFsZS1yZWdlcmluZy1pcy1oZXQtZWVucy1vdmVyLXNvbGlkYXJpdGVpdHNiaWpkcmFnZS1vcC1lZmZlL9IBAA?oc=5
0 件のコメント:
コメントを投稿