2020年11月21日土曜日

Door de grote drukte kan Bpost even niet meer alle pakjes aan huis leveren, handelsfederatie Comeos furieus - VRT NWS

De handelsfederatie Comeos reageert scherp op de aankondiging van Bpost dat een deel van de klanten zelf hun pakjes zullen moeten halen in een afhaalpunt. "Dit is toch niet ernstig meer", reageert Comeos-topman Dominique Michel.

"De regering heeft de winkels gesloten en tegelijkertijd de Belgen opgeroepen om online te bestellen bij de handelaars", aldus Michel. "Nu blijkt dat Bpost dat niet kan waarmaken en vraagt het bedrijf nota bene om zelf de pakjes te gaan oppikken. We vragen ons af wat de volgende stap is? Dat de klanten zelf hun pakjes gaan moeten sorteren in de sorteercentra?"

Comeos zegt voorts getuigenissen te hebben van handelaars, waaruit blijkt dat Bpost soms zou weigeren om pakjes bij de handelaars op te halen, omdat er te veel zijn. Daarover verschijnt er zaterdag ook een open brief in de kranten. "Corona is voor iedereen moeilijk, maar e-commerce is voor veel van onze handelaars nog de enige wijze om een klein deel van hun omzet nog te kunnen realiseren. Als dat wegvalt kunnen we evengoed de boeken sluiten", stelt de federatie. Zij roept de regering op om in te grijpen.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiNWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8xMS8yMC9icG9zdC1wYWtqZXMv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿