2020年11月26日木曜日

Onenigheid binnen Forum voor Democratie duurt voort: Thierry Baudet wordt gevraagd om uit bestuur te stappen - VRT NWS

De plaatsvervangende voorzitter Lennart van der Linden en de twee bestuursleden Astrid de Groot en Rob Rooken willen Thierry Baudet uit het bestuur van Forum voor Democratie zetten. De aanleiding hiervoor is een statement dat Baudet eerder vandaag maakte in een videoboodschap op Twitter, waarin hij zich opnieuw beschikbaar stelde om partijleider en lijsttrekker van de partij te worden. 

In zijn boodschap op Twitter opperde Baudet dat hij lijsttrekkersverkiezingen zou uitschrijven. Hij zei dat alle leden van Forum voor Democratie op maandag 30 november en dinsdag 1 december kenbaar kunnen maken of ze hem terug willen als partijleider en kandidaat-lijsttrekker. "Baudet mag zo'n verkiezing niet zelf uitschrijven, dat moet gebeuren door de partij", zegt de plaatsvervangende voorzitter Lennart van der Linden. 

Volgens de Nederlandse omroep NOS kan men Baudet echter niet zomaar uit het bestuur van de partij zetten. Dat kan alleen door een Algemene Ledenvergadering. Van der Linden, de Groot en Rooken overwegen daarom om Baudet te "royeren", om hem helemaal uit de partij te zetten. Volgens de drie bestuursleden kan de partij nu niet functioneren zoals het hoort. Penningmeester Olaf Ephraïm zou de enige zijn die aan de kant staat van Baudet. Baudet zou echter niet van plan zijn om op te stappen en zet zijn verkiezing door, volgens NOS.

(Lees verder onder de tweet)

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8xMS8yNS90aGllcnJ5LWJhdWRldC13aWwtdG9jaC1sZWlkZXItZm9ydW0tdm9vci1kZW1vY3JhdGllLWJsaWp2ZW4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿