2020年11月26日木曜日

Inclusio trekt met steun ziekenfondsen naar beurs - De Tijd

Beleggers kunnen vanaf vandaag tegen 21,40 euro per aandeel intekenen op aandelen van Inclusio, de eerste vastgoedgroep die zich toelegt op sociale huurwoningen. Enkele ziekenfondsen ondersteunen de beursgang.

Inclusio wil maximaal 2,8 miljoen nieuwe aandelen uitgeven. Als dat lukt, levert dat tegen de intekenprijs van 21,40 euro per aandeel bruto ongeveer 60 miljoen euro op.

Minstens een kwart van de aangeboden aandelen wordt voorbehouden voor private beleggers, waarvan minstens 10 procent voor de Belgische markt. De intekenperiode loopt tot 8 december, al kan ze vervroegd worden afgesloten. Als de vraag groter is dan het aanbod, krijgen de intekenaars bij Belfius en Bank Degroof Petercam, die de operatie begeleiden, een voorkeursbehandeling.

Het is van Xior in 2015 geleden dat beleggers op Euronext Brussel nog eens kunnen intekenen op een nieuwkomer in het vastgoedsegment.

Het is sinds Xior in 2015 geleden dat beleggers op Euronext Brussel nog eens kunnen intekenen op een nieuwkomer in het vastgoedsegment. Inclusio is een buitenbeentje. Het wil betaalbaar wonen voor kwetsbare groepen combineren met een redelijk rendement en een laag risico.

Inclusio's belangrijkste aandeelhouders zijn de verzekeringsmaatschappij Integrale (24,6%) en het Fonds voor Spoorweginfrastructuur (14,3%), een volle dochter van de federale investeringsmaatschappij FPIM. Zij schrijven niet in op de kapitaalverhoging, waardoor hun belang, in het geval van een volledige plaatsing, daalt naar respectievelijk 14,8 procent en 8,6 procent.

Het prospectus geeft nog mee dat Integrale wegens de versteviging van zijn financiële basis, waarvoor de Nationale Bank ijvert, de komende maanden volledig uit Inclusio stapt (zie beeld hieronder). De lockdownperiode van 180 dagen - waarin de bestaande aandeelhouders niet mogen verkopen - moet hoe dan ook in acht worden genomen.

Belfius Insurance, met 6,6 procent de derde grootste aandeelhouder, volgt de kapitaalverhoging in verhouding tot zijn participatie, waardoor zijn participatie niet verwatert.

Belfius Insurance is een van de grote investeerders die zich hebben geëngageerd om samen onvoorwaardelijk voor 10,5 miljoen euro in te schrijven. Ook de ontwikkelaars Re-Vive, Kois en Imofig (Degroof Petercam), die de projecten voor Inclusio zullen uitbouwen, verwerven een kleine participatie. Dat is een vergoeding voor de herinkoop, deels in aandelen, van hun maatschappij ReKoDe door Inclusio.

10,5 miljoen
engagementen
Enkele investeerders hebben zich geëngageerd om samen onvoorwaardelijk voor 10,5 miljoen euro in te tekenen op de beursgang.

Die 10,5 miljoen euro moet garanderen dat Inclusio niet in de problemen komt als de beursintroductie geheel of gedeeltelijk mislukt. Waarnemers menen dat - zeker in het vastgoedvriendelijke beursklimaat - de beursgang van de Triodos van de vastgoedsector vrij vlot zal verlopen.

Ziekenfondsen

Een consortium van enkele ziekenfondsen werkt aan de operatie mee. MC Assure, Nationaal Hulpfonds-Fonds National d'Entraide en Maatschappij van Onderlinge Bijstand Verzekeringen CM-Vlaanderen leggen samen 5 miljoen euro op tafel. Dat is goed voor een participatie van 3,25 procent in het beursgenoteerde Inclusio.

De kostprijs van de beursgang wordt geraamd op 3,3 miljoen euro. Na een aantal bijkomende kosten schiet maximaal 55 miljoen euro over voor de verdere uitbouw van Inclusio.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi92YXN0Z29lZC9pbmNsdXNpby10cmVrdC1tZXQtc3RldW4temlla2VuZm9uZHNlbi1uYWFyLWJldXJzLzEwMjY3NzgzLmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿