2020年11月28日土曜日

Live | Volg hier de persconferentie over de coronamaatregele... - De Standaard

Het Overlegcomité heeft beslist dat niet-essentiële winkels weer open mogen vanaf 1 december. Voor de kerstperiode krijgen alleenstaanden twee knuffelcontacten. En wat is er nog beslist? Volg hierboven de persconferentie.

Alleenstaanden mogen kerst vieren met drie. Dat heeft het Overlegcomité op aandringen van CD&V beslist. Maar voor wie niet alleenstaand is, verandert er niets. Voor koppels en gezinnen is één knuffelcontact toegestaan. Zoals verwacht en aangegeven door premier Alexander De Croo (Open VLD) zijn meer versoepelingen niet aan de orde. Ook de avondklok blijft van kracht: dat wil zeggen dat iedereen binnen moet blijven tussen middernacht en vijf uur ’s ochtends.

Ook de horeca en contactberoepen zullen nog geen goed nieuws krijgen. De maatregelen worden verlengd tot 1 februari volgend jaar. Op 15 januari volgt een nieuwe evaluatie over de vraag of versoepelingen dan wél aan de orde zijn.

Niet-essentiële winkels mogen wél weer open, zij het onder strenge voorwaarden. Winkelen moet alleen, en mag niet meer dan 30 minuten duren (per winkel). Gemeenten moeten ervoor zorgen dat in winkelcentra en -straten geen toevloed aan mensen verzamelt. De anderhalvemeterregel moet er altijd gerespecteerd worden.

Om 19 uur geeft premier De Croo meer uitleg bij de besliste maatregelen.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDExMjdfOTU4ODE0NDHSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿