2021年1月8日金曜日

Amazon-baas Jeff Bezos en Tesla-topman Elon Musk doen haasje-over als rijkste mens ter wereld - VRT NWS

Nog geen jaar geleden kwam Elon Musk niet eens in de top 15 van rijkste mensen voor, maar de voorbije 12 maanden is zijn vermogen met liefst 150 miljard dollar gestegen dankzij zijn aandelen in Tesla die het de voorbije tijd bijzonder goed deden. Bloomberg spreekt van mogelijk de "snelste vermogenscreatie in de geschiedenis". 

Bezos werd dus onttroond, hij voerde sinds oktober 2017 het lijstje aan van rijkste mens ter wereld. Volgens persagentschap Bloomberg zou Bezos nog steeds met voorsprong de rijkste persoon zijn, ware het niet dat zijn scheiding hem miljarden heeft gekost en dat hij ook vrij gul is tegenover goede doelen.

Al kan het snel gaan, zeker met de virtuele rijkdom die beursaandelen bieden. "Jeff Bezos heeft Elon Musk alweer voorbijgeschoten", weet Véronique Goossens, de hoofdeconoom van Belfius. "Blijkbaar maakt de beurs op dit moment een aantal bokkensprongen en is Bezos nu weer 3 miljard rijker." Elon Musk reageerde overigens nogal gelaten op zijn nieuwe status. Op Twitter klonk het: "Hoe vreemd. Wel, terug aan het werk..." 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMS8wNy9yaWprc3RlL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿