2021年1月5日火曜日

Hoeveel coronavaccins heeft België momenteel? En hoeveel mogen we er in de komende weken en maanden verwachten? - VRT NWS

Na Moderna kan Johnson&Johnson de derde worden. Het voordeel is dat we daar maar één prikje nodig van hebben, én dat België er 5 miljoen van besteld heeft. Maar ook hier: de vraag is wanneer hoeveel geleverd zal kunnen worden. Van het Pfizer-vaccin heeft België ook 5 miljoen doses besteld, maar die komen natuurlijk niet allemaal tegelijk binnen. 

Paul Stoffels, topman van Janssen Farmaceutica, vertelde eerder al dat hij verwacht dat in maart of april de eerste vaccins kunnen worden ingezet in België. 

Maar het kan ook snel gaan met het Britse vaccin van de universiteit van Oxford en AstraZeneca: dat is inmiddels goedgekeurd in Groot-Brittannië, en wordt daar zelfs al toegediend. 

Het is nu wachten op het EMA om zijn goedkeuring voor Europa uit te spreken. Als het even snel gaat als met Pfizer het geval was, zouden we misschien al in februari het Britse vaccin hier mogen verwachten. CureVac ten slotte wordt pas later verwacht. 

Bekijk hier de reportages in 'Het journaal' over de vaccinatiecampagne: gaat het nu snel of traag vooruit in België? 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiRGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMS8wNS9vdmVyemljaHQtdmFjY2lucy1pbi1iZWxnaWUv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿