2021年1月10日日曜日

Minister Vandenbroucke: "We moeten méér testen en ik wil systeem opzetten voor afwijkende stalen bij reizigers" - VRT NWS

Maar dat kan beter, vindt minister Vandenbroucke, zodat de cijfers duidelijker en reëler worden. "We moeten méér testen", windt Vandenbroucke er geen doekjes om. "Bent u wat ziekjes of heeft u een vermoeden van covid? Laat u alstublieft testen."

Bovendien heeft Vandenbroucke aan het trio Herman Goossens (microbioloog UAntwerpen), Karine Moykens (hoofd van het Interfederaal Comité Testing en Tracing) en Frank Robben (ontwikkelaar achter de corona-app) gevraagd om te vergaderen over een nieuw systeem.

"Ik wil een systeem voor afwijkende stalen van reizigers, en die afwijking zie je al bij de PCR-test, zodat deze mensen onmiddellijk worden gecontacteerd en de gezondheidsinspectie op pad gaat."

Met een afwijkend staal bedoelt de minister een potentiële virusvariant, zoals de besmettelijke Britse variant. Vandenbroucke benadrukt dat er dag en nacht gewerkt wordt om de situatie onder controle te houden.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiTWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMS8xMC92YW5kZW5icm91Y2tlLW92ZXItdGVzdGVuLWluLTdkZS1kYWcv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿