2021年1月9日土曜日

Tesla op één week 150 miljard dollar meer waard - De Tijd

Er komt maar geen einde aan de verschroeiende rit van Tesla. De e-autobouwer behoort inmiddels tot de Big Tech.

Het aandeel Tesla schoot vrijdagavond nog maar eens 7,8 procent hoger naar 880 dollar. Daarmee heeft de autobouwer het vizier gezet op de magische kaap van 1.000 dollar.

Beursrally: 'Ik heb de Tesla-boot gemist'

Het bedrijf van Elon Musk heeft nu een waarde van 836 miljard dollar, waardoor het een hogere beurswaarde heeft dan Facebook. Daarmee behoort Tesla voortaan bij de club van grootste technologieaandelen: Big Tech. Op amper één week is het aandeel ruim 24 procent gestegen en kreeg Tesla er 167 miljard dollar beurswaarde bij.

Donderdag gooide een belangrijke scepticus van het aandeel de handdoek in de ring: analist Joseph Spak van Royal Bank of Canada (RBC). De jarenlange Tesla-beer was een van de laatste zeer sceptische Tesla-analisten op Wall Street, alhoewel het aandeel vorig jaar met 750 procent was gestegen. Donderdag gaf hij het op. Hij gaf toe dat hij 'compleet verkeerd' zat over de koers van de e-autobouwer. Spak verdubbelde daarom zijn koersdoel voor het aandeel tot 700 dollar.

Vrijdag was er opnieuw een negatieve analist die zijn kar keerde. Analist Chris McNally van Evercore slikte zijn verkoopadvies in. 'Ik ben zwaar verkeerd geweest voor meer dan een jaar', zegt hij. Voortaan geeft McNally het advies 'houden'.

De stijging van donderdag leidde ertoe dat CEO Elon Musk Amazon-topman Jeff Bezos inhaalde als rijkste man ter wereld.

Monsterstijging

Tesla-analyse Bas van der Hout

Alleen al in de voorbije zes maanden is het aandeel meer dan verdrievoudigd. De enorme rally is onder andere het gevolg van de gretige aankopen van het oprukkende leger van kleine Robinhood-beleggers. Dankzij de forse koerswinsten betaalt u nu voor een aandeel Tesla meer dan 1.300 keer de verwachte winst voor 2020.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMigwFodHRwczovL3d3dy50aWpkLmJlL21hcmt0ZW4tbGl2ZS9uaWV1d3MvYWFuZGVsZW4tYnVpdGVubGFuZHNlLWJldXJ6ZW4vdGVzbGEtb3AtZWVuLXdlZWstMTUwLW1pbGphcmQtZG9sbGFyLW1lZXItd2FhcmQvMTAyNzYxMzguaHRtbNIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿