2021年12月6日月曜日

Nationale vakbondsactie laat zich voelen bij het openbaar vervoer: hier kan je hinder ondervinden - VRT NWS

De christelijke, socialistische en liberale vakbond organiseren vandaag een nationale vakbondsactie. Ze betogen in Brussel tegen de loonnormwet, die loonsverhogingen in ons land aan banden houdt, en tegen de "beknotting van de syndicale vrijheden". Onder meer bij De Lijn en de Brusselse MIVB zorgt dat voor hinder. 

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn heeft een alternatieve dienstregeling uitgewerkt omdat een deel van de personeelsleden zal deelnemen aan de actiedag, met voornamelijk een betoging in Brussel. 

De openbaarvervoermaatschappij wijst erop dat de actiedag niet tegen haar is gericht. En ze betreurt de hinder die de reizigers door de vakbondsactie ondervinden. De Lijn kan "ongeveer 60 procent van het gebruikelijke bus- en tramaanbod" aanbieden. Kijk hier meer in detail of je bus of tram rijdt.

Overzicht per regio: waar laat de actiedag zich voelen?

In de provincie Antwerpen is de hinder het grootst. Daar rijdt maar 55 procent van alle bussen en trams.

In Vlaams-Brabant is 60 procent van alle chauffeurs aan de slag.

In Limburg kunnen reizigers gebruik maken van zowat 65 procent van de bussen en trams.

Ook in West-Vlaanderen rijdt ongeveer 65 procent van alle bussen en trams. 

En ook in Oost-Vlaanderen is 65 procent van de bussen en trams van De Lijn beschikbaar.

De MIVB, dat het openbaar vervoer in Brussel organiseert,  voelt de actiedag aan den lijve. Daar rijden momenteel maar 1 metrolijn, 7 tramlijnen en 10 buslijnen. De rest van de lijnen ligt stil.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8xMi8wNi9uYXRpb25hbGUtdmFrYm9uZHNhY3RpZS1sYWF0LXppY2gtdm9lbGVuLWJpai1oZXQtb3BlbmJhYXItdmVydm9lL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿