2021年12月4日土曜日

Werkgevers ongerust over kernuitstap - De Standaard

‘De toekomst van onze energievoorziening is in gevaar.’ De werkgeversorganisaties VBO, Voka, Unizo, Boerenbond en hun Franstalige tegenhangers reageren ongerust op het rapport van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).

Ze willen antwoorden over de bevoorradingszekerheid, de prijzen, de impact op de CO2-uitstoot en de ongerustheid over geopolitieke risico’s. Zolang daar geen grondig antwoord op komt vrezen ze voor ‘overhaaste en onzekere beslissingen’.

‘Nu blijkt dat een van de twee nieuwe centrales die geselecteerd werden in het CRM (steunmechanisme, red.) geen vergunning heeft gekregen, dreigt er daarboven een tekort van 800 MW aan energieproductie in ons land te ontstaan’, vinden de werkgevers. ‘Een sluitende oplossing voor de bevoorradingszekerheid vanaf de winter van 2025-2026 is vandaag niet gegarandeerd.’

Ze vragen daarom ‘met aandrang’ dat alle mogelijke pistes ‘snel maar grondig’ onderzocht worden.

Op hun vragen staan antwoorden in de nota van Van der Straeten, ook rond bijvoorbeeld de geopolitieke risico’s, waar Van der Straeten wijst op de grote en diverse invoercapaciteit voor gas war België over beschikt. Maar het antwoord bevalt de werkgevers duidelijk niet.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMTEyMDNfOTUzNDkzMjXSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿